fotexnet-fali-logo.jpg

TÖRTÉNETÜNK

A Fotexnet Kft. 2000. tavaszán kezdte működését Magyarország legátfogóbb termékkínálatával rendelkező webáruházának megnyitásával. Előbb saját, egyre bővülő e-kereskedelmének kiszolgálására fejlesztett saját megoldást, majd 2006-tól fő profilként foglalkozott e-kereskedelmi szoftverek fejlesztésével. A Fotexnet Áruházon túl a vállalat nevéhez fűződik többek között az online filmkölcsönző szolgáltatás, a DVDrent.hu kialakítása, illetve a Hungaroton zeneáruházának és teljeskörű, a kiadó kereskedelmi partnereit is kiszolgáló rendszerének fejlesztése.

A vállalat 2007-től lépett be az offline kereskedelem és szolgáltatások területére, amikor a felújított és kibővített Sugár Üzletközpontban megnyitotta – és azóta is üzemelteti – a Sugár Mozit. A kereskedelmi egységek sorát bővítette a Sugár Játszóház, majd a Sugár Fitness megnyitása, valamint ezen egységek folyamatos bővítése.

A Fotexnet Kft. megalakulása óta törekszik rá, hogy saját tevékenységei, valamint a vállalatcsoport speciális igényeinek kiszolgálására saját szoftvereket fejlesszen, valamint az ezekhez kapcsolódó webes megjelenést teljeskörűen kezelje. Így készült el ingatlan-portfólió kezelő szoftverünk is. Irodai szoftvereink segítségével a papírmentes iroda megvalósítását tűzzük ki célul.

2013. január 1-jétől a Hungaroton a Fotexnet Kft.-be olvadt, megtartva természetesen mind a kiadói tevékenységet, mind a márkanevet. A hangarchívumban megtalálható katalógus digitális feldolgozásában és elérhetővé tételében a Hungaroton a Fotexnet technológiai és fejlesztői hátterére támaszkodott, és mára főként digitális csatornákon zajló, exportorientált kereskedelmet folytat.

2018-ban a Fotexnet Kft. vette át a méltán elismert Ajka Kristály belföldi értékesítését. Jelenleg négy üzletet üzemeltetünk Budapesten, illetve kiszolgáljuk a hazai megrendelőktől beérkező egyéni igények teljesítését is. A boltok eladótereinek megújításával és a használt rendszerek modernizálásával igyekszünk lépést tartani az aktuális piaci tendenciákkal, hogy egy kivételes szakma nagy múltú nevét minél több érdeklődőhöz hozzuk közel.