Különlegességek gyűjtőhelye

A Hungaroton kiadói tevékenységének több, mint fél évszázados története alatt tízezernyi címből álló, felbecsülhetetlen értékű archívumot halmozott fel. A magyarországi komolyzenei élet olyan nagyságai mint Fischer Annie, Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán, Ránki Dezső, Schiff András készítettek felvételt a Hungarotonnál, de a könnyűzenei élet olyan sztárjainak életműve is a kiadóhoz kötődik, mint Koncz Zsuzsa, Korda György, Máté Péter, Szécsi Pál, a Bikini, az Illés, az Omega együttes, a Neoton Família, a Benkó Dixieland. Szintén az archívum része Hofi Géza teljes életműve, de az irodalmi lemezek is olyan ritkaságokat őriznek, mint Latinovits Zoltán, Mensáros László, Sinkovits Imre vagy Ruttkay Éva felvételei. 

orokseg.jpg

Örökség

A Hungaroton kiadó kurrens kereskedelmi forgalomban levő katalógusa összesen két és fél ezernél több komoly- és könnyűzenei felvételt tartalmaz, emellett a korábban csak vinylen, illetve kazettán megjelentetett felvételek digitalizált változatát is elérhetővé tette a kiadó a Hungaroton Zeneáruházban, illetve az iTunes-on keresztül.

_MG_1444 copy (1).jpg

jelenkor

A kiadó jelenkori tevékenységében nagy hangsúlyt fektet a korábbi hagyományok életben-tartására, így a legelismertebb és legsikeresebb komolyzenei művészekkel készít felvételeket: az új generáció tagjai közül számos hazai és nemzetközi szinten is rendszeresen foglakoztatott és díjazott, a legnevesebb koncerthelyszíneken fellépő művész fordul meg a Hungaroton stúdiójában. A kiadó komolyzenei felvételei mellett elindította hangoskönyvsorozatát is jeles Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészek előadásában.