Decemberi jótékonysági vetítések

Mint már sok éve, 2018. december 7-én, 10-én és 11-én jótékonysági vetítésekre került sor a Sugár Moziban. Az eseményen a legújabb és legizgalmasabb meséket és animációs filmeket nézhették meg a hátrányos helyzetben élő gyermekek. A három nap alatt végül 1174-en vettek részt a vetítéseken, az arcokon látható mosolyok pedig arról árulkodnak, hogy hatalmas élmény volt ez a piciknek.

Médiaunió gálaest a Sugár Event Centerben

A 10 éves Médiaunió Alapítvány 2018-as kampánya is egy kiemelkedően fontos, aktuális társadalmi ügyre hívta fel a figyelmet. A tavalyi évben a „Hazai minden előtt!” elnevezésű kampányuk a hazai élelmiszerek fontosságát helyezi célkeresztbe.

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a kampány zárásaként 2019. január 15-én megtartott jubileumi gála estélynek a Club Royal rendezvénytermünk szolgálhatott méltó helyszínül, ahol is a hazai média szakma jeles képviselői koccinthattak a közösen elért sikereikre.

Kern András dedikálta a Hungaroton Rejtő-sorozatát

2018. november 24-én dedikálta Kern András a Hungaroton nagysikerű Rejtő-sorozatát a Libri Mammut Könyvesboltban. Kern András elárulta, hogy a hangoskönyvek felvételei során ismerte meg Rejtőt igazán, róla így nyilakozott: "Kalandos, fordulatos, jó humorú (hogy úgy mondjam: röhögtető), néha lírai és folyamatosan érdekes... Valamint a legfőbb, amire rájöttem (pedig lehet, hogy ez nyilvánvaló): Rejtő Jenő nagyon jó író! Bár ponyvaregényszerzőnek álcázza magát, hellyel-közzel gyönyörűen ír, szép szavakkal, jó mondatokkal, szédületes ritmusérzékkel, atmoszférateremtő készsége, mint a legnagyobbaké..."

Alföldi Róbert dedikálta a Micimackót

2018. november 23-án dedikálta Alföldi Róbert sokak kedvenc hangoskönyvét, a Micimackót a Libri Allee Könyvesboltban. A Micimackó Alföldi Róbert szívéhez is közel áll, ő maga ezt nyilatkozta: “A Micimackó maga az élet. Az az élet, ami esetlen, nehéz, fájdalmas, de szeretetteli és csodálatos. És még valami... Ezt a felvételt Panka kutyám (2003–2017) emlékének ajánlom. Ugyanabban a legbelső szegletben vannak a szívemben. És ennél többet nem tudok mondani a Micimackóról.”

A Hungaroton Solo Cello Portrait című albumának sajtótájékoztatója

2018. november 8-án tartotta a Hungaroton lemezbemutató sajtótájékoztatóját, amelyen a Rohmann Ditta csellóművész közreműködésével készült Solo Cello Portrait című albumot mutatták be. A sajtótájékoztatón Rohmann Dittával Hollós Máté beszélgetett, vendégeik Fassang László és Rohmann Imre voltak. A sajtó munkatársai a gordonkaművész előadásában ízelítőt kaptak Ligeti György Cselló szólószonátájából.

A Hungaroton a 89. Ünnepi Könyvhéten

2018. június 7. és 11. között került megrendezésre a 89. Ünnepi Könyvhét, amelynek budapesti helyszínén, a Vörösmarty téren a Hungaroton ismét önálló standdal és exkluzív kínálattal képviseltette magát. A hangoskönyv-sorozat mellett népszerűek voltak a klasszikus zenei valamint gyereklemezek, szombaton Halász Judit, Kern András és Lukács Sándor dedikálással várták a vásárlókat.

A Hungaroton a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

2018. április 19. és 22. között került megrendezésre a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison, ahol a Hungaroton első ízben képviseltette magát. A klasszikus zenei albumok mellett népszerű volt a hangoskönyv-sorozat, szombaton Gálffi László és Gáspár Sándor dedikálták a Könyvfesztiválra megjelent irodalmi újdonságokat.

A Hungaroton a 88. Könyvhéten

Június 8-12. között került megrendezésre a 88. Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozata, amelynek budapesti helyszínén a Hungaroton önálló standdal képviseltette magát. A Hungaroton hangoskönyv-sorozatával vett részt az eseményen, ahol a népszerű kiadványok művészei dedikálással várták a közönséget.